Vecka 30

 
 
Sista 10 veckorna börjar NU! Kan ni fatta? Jag är inte riktigt redo för det här än, 10 veckor till bf. Om 7 veckor är han färdig och kan egentligen komma. Jag kom i vecka 38, Öystein också om jag inte minns fel, så chansen finns ju att han väljer att titta ut lite tidigare än beräknat. 
 
Jag fick höra att det inte riktigt är okej att kalla J för lilleman, då min kära trönder till sambo förknippar det ordet med manliga könsorgan, haha. Så vi är tillbaka på Knyttet, när jag pratar med er som inte får veta vad J står för riktigt än. Oavsett vad han heter så är han nu ca 36 cm lång och ska från 1.43 till 1.58 kg under den kommande veckan. 
 
Jag är oerhört sliten i kroppen nu. Jag i mig själv är ju en väldigt liten person och vågen visar nääääästan 6 kilo upp nu, vilket bara är bebisvikt baserat på hur mina gamla kläder fortfarande sitter. Så att bära på magen och mjölkfyllda bröst är tungt för ryggen oavsett om jag står eller sitter. Ligga ner är heller inte skönt för den delen, haha. Men det är fortfarande det enda jag har att klaga över. Sen vi kom hem känner jag ett sånt oerhört lugn i mig. Resan gick bra, jag fick må bra och bebis sparkar på som vanligt där inne. Och vad som än händer nu så är vi hemma. 
 
Hormonerna är överallt och ingenstans och jag gråter för ALLT verkligen. Magen har ploppat ut och jag får äntligen höra att jag är stor (förstår ni lyckan hos någon som i 20 veckor fått höra "sådär ser jag ut efter att jag ätit en pizza"). 
Min sovställning är numera på sidan med en stoooor kudde eller ett täcke mellan knäna, annars lider jag något oerhört av ryggen. Att vakna med mjölkfläckar runt omkring mig är också standard sen en vecka tillbaka. 
Cravingsen på fisk har tilltagit och vill ni göra mig riktigt glad så kommer ni med en burk tonfisk, haha. 
 
 
2016, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Magbild, Mammablogg, Tigergutt, Vecka för vecka | |
#1 - - Veronica Wallgren:

Veckorna verkligen springer iväg. Vi är i vecka 26 och har ingen aning om vart veckorna tar vägen. Stort grattis och all lycka till er <3

Svar: Ja tiden går såååå fort verkligen, känns inte som att det var längesen det var sommar och plusset kom :P Grattis till er också :D <3
Lisa Elisabeth

#2 - - Anonym:

I v 30 hade jag också gått upp typ 6 kg och min barnmorska var aldrig orolig, är de nojigare i Norge?

Svar: Ingen aning, jag tycker själv att min viktuppgång är inom det normala så tar åt mig ganska mycket av att hon oroar sig. Dom är iallafall väldigt noga med alla möjliga typer av uppföljning här i Åfjord, vet inte hur det är i övriga Norge.
Lisa Elisabeth

#3 - - Emma Engström:

Det kommer gå så himla fort! :D

Svar: Hoppas det, samtidigt som jag är livrädd :P
Lisa Elisabeth

#4 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Åh så spännande! :)

Upp