Vecka 28

 
Ja, jag och kulan gick ju in i vecka 28 igår. Nästa milstolpe är ju 30 veckor, det har liksom varit det där långsiktiga målet, när det är under 10 veckor kvar. Och snart är vi där. 
Bebis är nu cirka 34 cm lång och väger i början av veckan ca 1,1 kg och i slutet ca 1,23. Jag tror han är större än så faktiskt. Han är en stark lite person iallafall. Nu får jag dagligen starka sparkar mot revbenen vilket är, ja, mindre skönt. Att han uppfattar både ljus och rörelser är tydligt, tänk att min lilleman är så stor! Han tycker om att ligga tvärs över magen och buffa på alla håll och kanter.
 
Som jag skrev i inlägget tidigare idag så har jag mått sådär den här veckan. Det är mycket hormoner som spökar, i kombination med stress och rädsla. Kroppsligt känner jag mig inte heller helt på topp. Det är tungt! Jag har snaaaart gått upp fem kilo och allt det är väl egentligen babyvikt skulle jag tro. Det är tight om magen, vet inte på vilket annat sätt jag ska förklara det. För min lilla kropp börjar bebisen bli ganska tung att bära på, så att stå rätt upp och ner, på jobbet till exempel, är väldigt påfrestande. Att komma ut och röra på sig är skönt för bäckenet, men sammandragningarna som kommer är mindre sköna. Så där är jag liksom nollställd på hur jag ska göra. en försöker komma ut så ofta jag orkar, för rätt som det är kanske inte inte orkar alls. 
 
Något som har varit mer påtagligt den här veckan är törsten. Herregud vad törstig jag är! Blir såklart rädd för graviddiabetes men har samtidigt läst om x antal kvinnor som är med om samma sak runt samma tid. Har en tid inbokad för vägning och kontroll hos min fastläkare på måndag så ska be om att få ta prover och kolla blodsockret för säkerhets skull. 
 
Annars längtar vi bara till onsdag och solsemester just nu. När vi går in i vecka 29 så vi ligga vid poolen och ha det sååå skönt! Ska försöka att få upp ett veckoinlägg när vi är borta, men bloggen kommer absolut inte vara prioriterad om man säger så. 
 
 
2016, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Magbild, Mammablogg, Vecka för vecka, Vänta barn | |
#1 - - Liborius:

Spännande!

#2 - - Ellinor:

Vad kul att du går in i vecka 28, det är jag också i! Har BF 13 april :)

Svar: Vad kul, grattis :)
Lisa Elisabeth

#3 - - MALIN:

Vad fin du är! Mysigt att vara gravid dessutom :) Kram

Svar: Tusen tack :) Ja det är både och, mysigt men samtidigt väldigt påfrestande :P Kram :)
Lisa Elisabeth

#4 - - NICOLE:

Å mys! =)

#5 - - Em - En fotoblogg om mitt gymnasiearbete:

Så spännande!!!

#6 - - ISA:

Fin mage! men föstår att man mår/känner sig lite knäpp av alla hormoner och nya känslor liksom. Skööönt att ni drar iväg med, var ska ni? :) njut av det iaf <3

Svar: Vi ska till Gran Canaria :) Ja det ska bli superskönt! Speciellt med tanke på att det låg typ 30 cm snö på backen här imorse när jag vaknade :P
Lisa Elisabeth

#7 - - Sandra':

stort grattis :)

Svar: Tack :)
Lisa Elisabeth

Upp