Näringsfysiolog

Igår fick jag en ny kallelse till St Olavs inne i Trondheim. I förra veckan kom en kallelse till mitt nästa ultraljud så jag hade inte väntat mig ett nytt brev från dom. Kallelsen var till näringsfysiolog, jag känner att jag inte alls hänger med här. Varför? Någon annan som fått en sån kallelse under graviditeten? 
 
Jag vet inte varför jag blir så nervös över det. I brevet jag fick så var det bifogat en himla massa blodprov jag ska ta innan, vilket fick hela grejen att kännas mycket allvarligare än vad det säkert är. Men jag är så rädd för att någon ska ta ifrån mig kontrollen över mig själv. Jag sköter mig! Jag vet att min jordmor har varit orolig om jag äter som jag ska men så många i min närhet kan skriva under på att jag gör det! Jag förstår liksom inte på vilket sätt en näringsfysiolog ska kunna hjälpa mig när alla mina värden alltid sett bra ut. 
 
Någon som har en aning? Varit i samma situation? 
Jag har varit rädd för att gå upp i vikt igen, såklart, vem som har gått ner 35 kilo är bekväm med att gå upp igen? Och det tog sin lilla tid för mig att vönja mig vid tanken på att jag ska upp 10 kanske 15 kilo igen. Men nu står jag här, i vecka 27 snart och har lagt på mig nästan fem kilo, vilket om jag ska kolla till olika forum är en väldigt normal viktuppgång. Att gå upp i vikt är inte längre jobbigt och jag väger mig inte alls lika ofta längre. Det som är jobbigt är däremot att få sånt här gång på gång. Få höra att jag är för smal, bli frågad om jag äter. Jag känner mig sårad och dålig. 
 
 
Min mage växer som den ska och min bebis sparkar som den ska! Faktiskt, så är jag helt utmattad just nu. Han sparkade hela natten, har hållit igång hela dagen och ännu kommer det små buffar. Hoppas på en lugnare natt inatt!
 
 
2016, Gravid med aprilbebis | Gravidtankar | |
#1 - - Jenny:

Jag har varit hos en dietist ett par ggr under min graviditet (är i v. 26) pga graviditetsdiabetes. Inte helt samma sak, men har fått många bra tips där faktiskt ang. kosten. Det kan ju inte skada att höra vad hen har att säga? Är det total rappakalja får du väl helt enkelt resa dig, tacka och gå! De kan ju inte hålla dig fången där! ;)

Jag hade gått ner 20 kg innan jag blev gravid så jag har inte heller varit direkt överlycklig över att se vikten gå upp stället för neråt... men jag vet att jag kan fixa det efteråt. Nu är det som det är och jag "betalar" gärna i kilon för att få min efterlängtade bebis!

Hoppas det går bra på besöket!

Svar: Hoppas att jag kommer ha en så positiv bild av det :) Tusen tack :)
Lisa Elisabeth

#2 - - Natalina:

Oj men va duktig du är! Tycker också fem kilo låter helt normalt. Jag har gått upp 5 också tror jag (4-5). Men förstår din oro. Hoppas de bara är deras oro som pratar. Du är jätte fin och vacker, det strålar om dig! Kram

Svar: Åh men tack! <3 Ja jag hoppas att det är bara ett litet samtal liksom, eventuellt då att dom kan ge mig tips på vad jag ska äta mer eller mindre av utifrån provsvaren. Men usch vad rädd jag är för att dom ska säga att jag har ätstörningstendenser. Det är min största skräck, att dom ska kalla mig anorektiker och att det gör mig till en dålig mamma. Allt spårar ur när man tänker för mycket..
Lisa Elisabeth

Upp