Vecka 26

 
Haha, en riktig stressbild tagen mitt i alla förberedelser inför nyårsfirandet igår. Men med att nytt år hälsar vi också en ny vecka välkommen!
Bebis i magen är nu cirka 31 cm lång och vikten ska från ca 810-930 gram den här veckan. Jag tycker att han har tagit plats längre fram i magen eller vad man ska säga. Det syns mer hela dagen nu att jag är gravid helt enkelt. Väldigt mycker rörelset hela tiden, stoooora rörelser! Hela magen rör sig i vågor när hans fötter, knän och armar buffar ut och längs med magen. 
 
Jag mår piss, haha, helt ärligt så gör jag det! Jag har ont i rygg och bäcken. Jag ör kissnödig hela tiden och orkeslös. Jag äter som en häst och får ångest över att jag väljder godis framför frukt. Just nu är det inte alls kul att vara gravid! Skulle jag bli garanterad att min bebis skulle överleva och födas helt utan komplikationer för honom nu så skulle jag inte tveka en sekund. Nu hatar jag att vara gravid, för ett jävla helvete rent ut sagt! Och så får man såklart inte säga, för man ska njuta, och må bra. Men nä, den här veckan har jag mått allt förutom bra och allt är gravidrelaterat. Så 2016 och januari kunde inte kommit lägligare. Blickar fram till en solsemester snart och då ska jag bara få slappna av! 
 
Har fått tid för nästa tillväxtkontroll som blir 18e februari. Det var visst runt vecka 32 man kunde se ifall han är mindre än genomsnitt, för det är då dom börjar följa sin egen kurva eller vad man ska säga. Nu när jag var inne senast är allt ganska standard. Men hoppas såklart att allt kommer vara bra. Innan det ska jag både till min fastlege och till jordmor så får väl ett hum om hur det kommer ligga till när hon mäter magen gissar jag. Men jag ökar i vikt fortfarande, har tagit mig förbi fyra kilo nu så nog växer vi allt. 
 
 
2016, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Magbild, Mammablogg, Vecka för vecka, Vänta barn | |
Upp