OREO RICE

Hehe, som jag räknat med så kom det inte så många kommentarer angående vilket recept jag skulle testa. Men det kom en, och det är ju det som behövs för att kunna utse en vinnare, alltså har jag idag lagat Oreo rice! 
 
 
Receptet var skrivet i cups och efter en snabb googlesökning så skulle jag alltså behöva 2,3 dl ris, 1 paket oreos och 7 dl mjölk. Det kändes sjuuuuukt mycket, så jag valde att bara göra samma siffror som buzzfeed, men i deciliter istället.
 
 
Eftersom dl blir liiiite mindre än hälften så plockade jag ut sex och en halv oreokakor ur paketet som har 14 från början, men det slutade med att jag tog några fler ändå. Annars behöver du 1 dl ris, 3 dl mjölk och en ganska stor klick smör. 
 
 
Börja med att plocka fram en kastrull med lock. Det är ganska stor risk för att det bränner fast om man kollar kommentarerna på facebook, så välj en kastrull som du inte är så rädd om. Jag satte plattan på 4an till att börja med (våran spis får till 6an) och smälte smöret.
 
 
När smöret börjat bubbla så sänkte jag plattan till 3an och hällde i riset. På videon häller dom i allt på en gång men jag valde att röra om något här. 
 
 
Sen hällde jag på all mjölk och rörde om en gång till. 
 
 
Sen la jag i mina oreos, sju och en halv tog jag till slut. 
 
 
I videon sätter dom timer på 15 minuter här, sätter på locket och låter den vara. Jag valde att röra om igen och sätta timer på fem minuter för att det inte ska bränna fast. 
 
 
Efter fem minuter såg röran ut såhär. Visst satt det fast något i botten men inte så illa som jag trodde. Jag rörde om igen, sänkte plattan till 2an och satte nytt alarm på fem minuter. 
 
 
Efter dessa fem minuter (alltså 10 minuter allt som allt) så såg det såhär krämigt och härligt ut! Jag rörde om igen, satte ner plattan till 1an och satte nytt alarm på fem minuter. 
 
 
Såhär såg den färdiga produkten alltså ut. Röran ser ganska nasty ut och luktade verkligen som exakt vad det är, ris och oreos. Jag bjöd över Marte på kaffe för att ha en extra testkanin och för att slippa äta upp hela kastrullen själv, haha! 
 
 
 
 
Såååå, hur smakade det? 
Helt ärligt så tycker jag det smakade mest ris. Konsistensen var det inget fel på, det var väldigt krämigt och tjockt liksom. Riset var inte riktigt helt färdigkokt faktiskt, och då hade jag mindre mängd men samma koktid som buzzfeed. Oreosmaken försvann helt tyckte vi båda, men en hint av choklad fanns det absolut. Som dessert inget som jag rekommenderar för så speciellt var det liksom inte. Men en ganska perfekt comfort-food. Det tog väl kanske 25 minuter allt som allt, med att mäta upp ris och mjölk och fota och sånt där. På en skala från 1-10 så skulle jag ge betyg 4, inte äckligt men ingenting jag kommer göra igen. Det är godare att äta oreos precis som dom är. 
 
 
 
2016, Buzzfeed-recept | |
#1 - - Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta:

ser gott ut

#2 - - Linn Strömberg:

Roligt att du testade! :D lät ju spännande, men ifall det inte var så speciellt så vet jag inte om jag orkar testa... hehe! (lat)

Svar: Ah nä asså det var ganska ovärt, mycket godare att bara äta oreos precis som vanligt :)
Lisa Elisabeth

#3 - - Cajsa:

Ahh ok, jag är inte så mycket för kokos så jag skulle nog inte vilja ha det men jag skulle vilja ha någon med godis-liknande doft. det skulle vara nice! :D typ lite som Lush's "Snow fairy" om du luktat på den nån gång! :)

#4 - - Skogsraah ☾:

Åh vad gott det ser ut!

#5 - - Emma Engström:

Häftigt det verkar vara, lite annorlunda! :D Haha!

#6 - - Sarah:

Vilket intressant recept, verkligen annorlunda! :D

#7 - - linah:

wow:D coolt!!

#8 - - Emma -Merakibeauty.se:

oh my god.. så gott det ser ut :)

#9 - - OLIVIA | 17,8 årig tjej i medievärlden:

Dra mig baklänges vad gott!

#10 - - Fanny:

Spännande grej!

#11 - - Helene:

Roligt! :P

Upp