Maj 2015

BILDBOMD FRÅN USA COMING UP!
 
 
 
Ja, maj betydde semester och våran efterlängtade Usa-resa för oss. Vi firade in semestern med öl och vin på Egon, biobesök och hotellnatt i Trondheim. Flygbuss till Vaernes tidigt på morgonen och sen första stoppet på Gardemoen i Oslo. Haha, baserat på bilden ovan, hur nervösa och spända tror ni att vi var? Flyget gick direkt från Oslo till LAX och hm, ja, om ni vill testa erat förhållande så sätt er på ett norwegianflyg som ni inte kommer av på 11 timmar tillsammans, man blir lagom frustrerad i den där kapseln, speciellt när man bommat grovt på mängden mat man tydligen behövde ombord, haha! 
 
 
Väl framme på hotell nummer ett som låg på Manhattan Beach, nära Redondo beach. Ett superhotell verkligen och att t-banan gick precis utanför var en bonus för det underlättade verkligen för oss när vi skulle se oss om i staden! Jag som hade som mål att äta på mest möjliga fast food.hak som inte finns hemma var dessutom nöjd över att bo granne med västkustens stolthet In-n-out burger, som fick betyg nja av oss. 
 
 
 
Första morgonen spenderades på Redondo Beach, fint längs med kajen och vi tog en tur på dreas farmers market där vi också köpte oss frukost och satt i en park och hade det mysigt. 
 
 
 
 
Alltså Venice Beach! Stämningen, stranden, havet, allt med den här platsen är verkligen allt som är bra med världen. Här någonstans var jag helt övertygad om att Los Angeles var one of a kind! 
 
 
 
Öystein mindre nöjd över mitt tjat om att ta bilder på mig. 
 
 
 
Såklart kryssade vi av Santa Monica, jag var överlycklig!! Sjukt god middag ute på piren på en mexikansk restaurang där jag skämde ut mig totalt! Jag är ju livrädd för fåglar och tyvärr så var det en del duvor som tog sig in i själva matsalen. En gick in under vårat bord och strök sig mot min fot, kan säga att jag var X antal meter upp i luften. 
 
 
 
Superglad tjej på Universal Studios som fått sin första corn dog, något som jag inte blev besviken på, nu förstår jag varför amerikaner envisas med att äta det! 
 
 
En missnöjd Hegvik efter att ha fått en tsunami över sig i Jurassic Park-banan, åhhh jag kunde inte sluta skratta! Universal imonerade verkligen på mig. Deras 4-D grejer var helt magiska!! Åker ni dit, så Minions Mania, jag säger bara det!!
 
 
Vi hyrde oss en bil och spenderade Usa's mors dag ihop med en mängd andra människor (vi trodde att vi tänkte smart när vi valde den dags aktivitet)
 
 
Six Flags!! Lätt topp tio över saker jag varit med om i mitt liv och antagligen min toppdag på hela resan! Inte ett moln på himlen, massa glass, öken och världens häftigaste bergochdalbanor! 
 
 
 
 
Vi körde vidare mot Las Vegas och NYNY Hotel, det här var tre dagar som är sååå svårt att förklara, Las Vegas är, en upplevelse det är det jag kan säga. Helt magiskt, otroligt och lite tragiskt, haha. Men jättehäftigt att ha varit där! 
 
 
 
Mycket alkhol i Vegas såklart. När man sitter och spelar så dricker man ju gratis, vilket passade min kära sambo fint. Heter man Lisa Klingblom hade Vegas-turen tema martini med olika smaker, och om man tappade bort mig på casinot så var det bara att hämta mig full och glad i Hershey's Chocolate Bar. Och ja, det är en Reese's peanutbutter cup martini ni ser på bilden ovan, liksom hallå!!
 
 
Säger bara Shake Shack ♥ Östkustens bästa burgare som så klart fanns på vårat hotell med New York-tema. Vi dissade faktiskt våran bokning på Gordon Ramsays steak house för det här. Eller, Öystein hade spelat bort en del pengar så jag fick ångest och valde billigare mat istället. Men sätter allt jag äger på att Shake Shack är godare!
 
 
 
 
Tillbaka i LA besökte vi LA Zoo, spenderade en kväll på observatoriet med helt otrolig utsikt, samt blev fulla på kultförklarade baren Rainbow där kult-porrskådisen Ron Jeremy faktiskt slog sig ner vid mitt bord när Öystein var borta, haha!
 
         
 
 Hollywood besöktes såklart. Faktiskt så bodde vi i Hollywood sista tiden. Så Walk of fame fick vi gå på ett antal gånger. Vi gjorde allt det där klassiska med Beverly Hills-guidning och vaxmuseum, Hard rock café osv osv. 
 
 
 
 
Väl hemma igen så var det enbart mys med Fenris som gällde resten av semesterdagarna! Och den där löpningen då, för att bränna bort alla hamburgare. Haha! Vi hade två fantastiska veckor i Usa, vi gjorde så mycket och ändå finns det så mycket mer att göra, Los Angeles är absolut ett ställe jag ska tillbaka till!
 
 
2015, Årsresumé | |
Upp