Kycklinggratäng med sweet chili

Delar med mig av dagens middag till er. Det är ett superenkelt recept som tar ingen tid alls. Smakerna finns där även utan extra kryddor så det är perfekt även för någon som är ovan i köket. 
 
 
  • 400 gram kyckling 
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 1 dl creme fraiche 
  • ½-1 purjolök
  • riven ost
  • salt, peppar, curry och chiliflakes
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att ansa och skära kycklingen i bitar. Jag skär alltid ganska smått för att få kortare stektid, hehe. Stek upp kycklingen i lite olja, om du vill kan du då krydda den med salt, svartpeppar och lite curry, men det är inte nödvändigt egentligen. Vill du spara ännu mera tid kan du rensa en grillad kyckling och använda det köttet istället. När kycklingen är stekt häller du över den i en ugnssäker form (min form är en ganska liten variant). När kycklingen får svalna något så blandar du ihop grädde, creme fraiche och chilisås i en bunke. Skär upp purjon, jag använde en hel men det var en ganska liten purjo och så tycker jag om att fylla ut gratängen med mer än bara kyckling (även champinjoner och majs skulle vara supergott i). Blanda ner purjon i såsen och häll blandningen över kycklingen. Strö över lite riven ost och toppa med chiliflakes (frivilligt!). Låt stå i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 
 
 
Jag serverade med jasminris som är mtt favvoris till absolut allt och en basicsallad. Kan också påpeka att preggot här var sviiiiinhungrig så jag tog ut gratängen lite tidigare, låt den gärna få mer färg än vad min har. 
 
 
2016, Mat och recept | Recept | |
Upp