4x oss

Önskar verkligen att jag kunde skriva om hur bra vi mår, men sanningen är att allt bara är jobbigt just nu. Jag har en hel del dåliga värden så har ökat doserna av alla vitaminer och mineraler jag tagit, och dessutom lagt till en hel del nya tabletter i samlingen. Jag vet inte om det har med just värdena att göra men jag har stått still i vikten i snart två veckor. Och även fast jag vet att bebis ligger på normal storlek så får jag ångest då jag inte vill få mer kritik av min barnmorska angående vikten. Det är mycket som tär på psyket just nu, och därför hamnar bloggen inte i någon prioritet. Det finns inget alls alls att skriva om känner jag. Men ska försöka få upp lite recept och diverse, så det inte ekar helt tomt. 
 
Förra veckan bjöd på tre olika läkarbesök varav två inne i Trondheim. Först hos min läkare på förlossningen som jag förövrigt ÄLSKAR, hon ger mig så mycket positiva vibbar. Hon lyssnar på allt jag säger och ger mig rimliga förklaringar på varför jag mår som jag mår, inte bara säger att alla gravida har ont och att man bara sk leva med det. Hon kunde till exempel förklara att mitt ryggont kommer från att livmodern numera är så stor och tar upp så mycket plats eftersom jag växt så lite. Så mellan levmodern och levern ligger min stackars högra njure och klämmer ihop sig, så inte lustigt alls att jag har ont. Men så skönt att veta att det är en smärta som kommer försvinna när bebisen är ute. Hon konstaterade att J fortfarande ligger med huvudet ner och tror iallafall inte att jag kommer få gå över bf-datum i den här graviditeten. 
Vidare till näringsfysiologen där jag fick svar på alla prover jag tagit tidigare. Mina värden var som sagt låga på många sätt och vis, men fick en lista med vad som ska tas och när på dygnet. Jag ska gå och kontrollera järnvärdet på min vårdcentral också, så att det inte blir ännu lägre då det hade sjunkit från 117 till 15 från vecka 12 till vecka 31 då proverna togs. Jag ska även få uppföljning hos dom efter graviditeten då det finns oro för att jag kommer nå undervikt när J är ute och att amning skulle hamna i riskzonen. Känns skönt att veta att dom håller sån koll på oss ♥
 
Dagen efter träffade jag min fastlege här i Åfjord och han var snabb med att hålla med om att jag borde bli sjukskriven. Så fram till den 28/3 när jag går på min mammaledighet är jag nu sjukskriven. Han tyckte inte alls att jag borde jobba när jag får så täta och regelbunda sammandragningar. han bokade in mig på en ny kontroll av vikt, blodtryck och järn den 15/3, men han sa att han tror på en marsbebis, så han skulle hålla det öppet om jag kunde komma in på den tiden, he he, blir inte alls nervös. 
 
Så så är det med oss. Hoppas ni har haft en fin start på veckan ♥
2016, Gravid med aprilbebis | |
#1 - - Anonym:

Trist att din barnmorska gör dig nervös, bebisen tar ju vad den behöver och växer ju som den ska. Sen är det ju super att de har koll på dig också så att inte du blir underviktig, men som sagt bebisen mår ju bra :)

Svar: Ja jag känner inte riktigt att jag har förtroende för henne, när hon är så dömande om allt. Hade jag haft möjlighet så hade jag bytt bm. Ja det känns skönt, iallafall nu :)
Lisa Elisabeth

#2 - - E:

Kram hjärtat. Hoppas du kan bli sjukskriven. <3 Du kan få några kilon av mig :P Har redan lagt på mej 3. he-he. x-D
Stor kram!

#3 - - E:

Förlåt du blev ju sjukskriven, så skönt. Nu får du njuta och vila gumman.

Svar: Haha tar gladeligen emot några kilon! Men hoppas att jag kommer skjuta i vikten snart, lilleman ska ju dubbla vikten nästan, så hoppas det kommer ett viktrace snart :) kör på 100% Lisa-tid nu så länge jag kan, skönt att få ta saker i sin egen takt innan bebis kommer och styr över allt :p
Lisa Elisabeth

Upp