Sjukskriven

Idag kunde jag inte ta smärtan mer. Ryggen, bäcken, magen, allt gjorde verkligen ont! Som grädde på moset kom det också huggade smärtor med jämna mellanrum. Efter att ha gråtit en skvätt på jobbet och nästan fallit ihop av smärta under perioder insåg jag att jag måste till läkare. Han kände att han inte riktigt kunde säga vad som orsakar det, men att foglossning och sammandragningar kan vara fallet. Jag är sjukskriven resten av denna och även nästa vecka och vi hoppas på att lugnt tempo ska dra ner smärtan. 
 
 
Så nu har jag och magen placerat oss i soffan nu med Anna på skype och min man i köket. Har en känsla av att det blir en tidig kväll ikväll då jag är heeeelt slut i hela kroppen. 
2015, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Foglossning, Gravid, Gravidblogg, Mammablogg, Sammandragningar | | 2 kommentarer |

Vecka 16

 
 
 Tisdag = ny vecka. Halvvägs närmar sig i en så sjuk fart, att tiden skulle gå såhär fort hade jag inte räknat med alls. Vecka 16 redan liksom, det känns som bara några dagar sen som vi stod där i badrummet och hängde över ett test med ett svagt, svagt streck, och det var i vecka 3, haha. 
 
Mycket har hänt den här veckan! Framförallt har vi haft en ordentlig växtspurt. Jag har fått packa undan mina vanliga byxor nu, och nästan alla toppar är för korta att ha till mammabyxorna. Jag har börjat gå upp i vikt nu. Äntligen säger nära och kära, och även om jag är delvis skrämd över det så känns det skönt att veta att bebisen växer och att kroppen sköter graviditeten som den ska. 
Jag är nu också säker på att jag då och då känner små rörelser. Efter att jag varit ute på tur i söndags och vi på kvällen låg i soffan och kikade på film så var det full aktivitet i magen. Supermysigt! Och även om Öystein inte kan känna något så är känslan av bebisen i magen och Öysteins hand precis över det mest magiska jag varit med om. 
Som jag nämnde är energin också på väg tillbaka. Jag orkar gå ut och gå, och att dammsuga är inte längre som att springa maraton, yaay! Däremot så är jag 99% säker på att det är foglossning på g, så kroppen blir inte så glad av att dammsuga ändå, heh he. 
 
Jag har fortfarande inte upplvt någon riktig craving, sådär som man förväntar sig i en graviditet. Jag är som innan, får ordentligt sug efter något, nu senaste var det mörk choklad, äter det under en eller två kvällar och sen är jag fine. Hur har/hade ni det? 
2015, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Magbild, Mammablogg, Vecka för vecka, Vänta barn | | Kommentera |

Söndagstur

 
Så himla skönt att äntligen spendera en förmiddag i skogen och inte känna att jag bara längtar hem till soffan eller sängen. Det är riktigt höstväder här idag, sådär lagom kallt och regn i luften. Jag brörjade dagen med att slänga ihop en pannkakssmet och steka min ultimata turmat, plättar. Eftersom det regnade ville vi inte hålla på och tända eld för korvgrillning, och plättar med sylt är ju perfekt att ha med sig. Alex tyckte att det var perfekt han också, lilla sötungen! 
 
Som sagt så hade vi inte riktigt vädret på våran sida, men vi hade tur att en familj var där när vi kom som hade tänt en eld. Skönt att kunna värma sig lite. Riktigt skön förmiddag i skogen! Nu ska jag fortsätta att njuda av söndagskänslan här hemma innan Öystein kommer hem från jobbet och det blir dags att fixa middag.
 
2015, Norge | Fika, Fitfam, Fjälltur, Friluftsliv, Hike, Höst, Natur, Norge, Pannkakor, Ut på tur, Åfjord | | Kommentera |
Upp