Veckoförvirring

Nu känner jag att jag inte hänger med alls här. Var ju på besök hos barnmorskan i förmiddags och det blev någon form av veckoförvirring. Jag använder mig ju av appen som heter Gravid & Baby och enligt den är jag idag i 19+2, alltså vecka 20, men i början av vecka 20. Min barnmorska kollade på mig som att jag är dum i huvudet efter att jag sa det och tog framsin cirkelplatta (som läkaren jag träffade i Sverige för övrigt fördömde) och sa att om jag har termin 17e april så är jag i vecka 21. Insåg när jag kom hem och kollade appen att man kan ställa in efter olika länders sätt att se på graviditetens längd. Men, varför? Hur kan det skilja sig ens?
 
 
När jag ändrat till Norge så såg appen ut såhär, 19+5 istället för 19+2, men det är ju fortfarande inte vecka 21? Förstår inte hur hon räknar... Menmen, bf är nog inställt på 17e april iallafall, sålänge jag har det att förhålla mig till så spelar det ju ingen roll vilken dag jag byter vecka. Ska kontrollfråga när jag gör ul i december. Kändes som att det var så mycket min bm dömde mig för idag så jag vågade inte fråga mer saker.
2015, Gravid med aprilbebis | |
#1 - - Natalina:

Konstigt de där. Jag byter Vecka imorgon och har bf 14 april, alltså 19+6 idag. Men värmland har 40+0 som bf. Men tycker de är krångligt i alla fall. Men på rul va jag i 18+6 och de är exakt en vecka sen så de borde stämma. Tack för stöttande ord i kommentaren innan. Tråkigt med din bm. Min påpekar hela tiden att jag bara får gå upp 6 kg på hela graviditeten så jag är jätte stressad över mina 3 kg som jag redan gått upp. Tycker de här med vikten är super jobbig verkligen. Har haft ätstörningar i unga år och de gör sig påmind nu. Kram till dig och lilla bebisen <3

Svar: Det är ju speciellt att man inte räknar likadant, och iallafall när man inte får information om det innan :P Menmen, bebisen ska ut iallafall, sen om jag är halvvägs på fredag eller måndag gör mig ingen skillnad :P Men herregud, 6 kilo är ju inte mycket. Min sa att all vikt man ska lägga på sig, oavsett startvikt är mellan 10 och 13 kilo beroende på bebisens storlek. Sen får vissa extra mycket bröst, andra svullnar upp i benen, man kan lägg på sig kilon på tusen olika sätt ju. Tror att det viktiga är att man lyssnar på sin egen kropp ju, är ju bara du som känner vad du och din bebis behöver <3
Lisa Elisabeth

#2 - - Zarah:

Jag förstår faktiskt inte heller varför så många bm fortfarande använder den där snurran. Den stämmer bara om man har regelbunden cykel på 28 dagar med ägglossning precis i mitten. Och det är det ju långt ifrån alla som har. Ett väldigt förlegat räknesätt tycker jag.
Jag har också den appen du har men för mig blir det ingen skillnad på om jag har svenskt eller norskt språk inställt. Var tvungen att prova nu när jag läste inlägget. På bilden du la upp står det att graviditeten har 282 dagar, på min står det 280 oavsett språk. Knepigt.

Svar: Tror inte det var språket jag ändrade, kunde ändra själva längden i graviditeten, svensk var 39+6 tror jag och norsk 40+2. Egentligen spelar det ju ingen roll så länge man har sitt bf-datum, men frustrerande att bli idiotförklarad hos barnmorskan, tycker att hon ska veta att man räknar på olika sätt på olika platser, varför man nu ens för det från första början :p
Lisa Elisabeth

#3 - - Louise:

Hej, jag kom nyss in på din blogg;) Grattis till bebisen. Jag och min man väntar själv vårt första barn. Bf 22 april 2016;)
Kram

Svar: Vad kul, välkommen! :) Tusen tack, grattis till er också! Skiljer inte många dagar på våra bf då :)
Lisa Elisabeth

Upp