Vecka 20

Gud kan inte fatta att vecka 20 redan är här!!
 
 
Blev så himla förvånad när jag såg bilderna som Öystein tog ikväll för idag har jag känt mig stor som ett hus verkligen! Vid invägningen imorse kunde jag konstatera att jag närmar mig 2 kilo upp från startvikt och räknar man från den lägsta vikten jag haft under graviditeten så är det 2 kilo prick nu. Jag vet att det inte är mycket, men nu känns det som att det går fort! Vid förra veckoinvägningen hade jag ju precis varit sjuk och minskat lite i vikt, så i viktkurvan ser det ut som att jag lagt å mig ett kilo på den här veckan. Men tycker att magen ser miniliten ut, iallafall jämfört med hur jag känner mig. 
Kan även tillägga att jag slängt i mig en stoooor skål med ris och currysås precis innan bilden togs.
 
Äntligen vecka 20! På söndag är vi alltså halvvägs till bebis, hur sjukt? Tiden går såååå fort. Jag mår precis som vanligt, är så tacksam för att ha haft en så händelselös graviditet. Märker dock att jag kan halta en del, känner av något i höften på högersidan, kan det vara foglossning som tittar fram ordentligt nu?
 
Bebisen, lilla J, är enligt gravidappen 16 cm från huvud till rumpa nu, och kommer i veckan öka från ca 225 gram till runt 280. Han rör sig mest hela tiden tycker jag, det är buffar och tryck så fort jag vilar mig. Igårkväll när vi kollade på film fick även Öystein känna en spark mot handen. Det är första gången som bebis visar sig för pappan sin, sååå stora ögon på Öystein, helt underbart att se! 
 
Cravings är fortfarande potatismos, typ, känner inte samma dagliga behov, men skulle lätt äta det 7 dagar i veckan om det serverades. Försöker variera maten mycket och nu efter svullar-dagar i Trondheim så känner jag mig mest sugen på lätt mat, kycklingsallad eller en wok typ. 
 
Har även fått tid för min uppföljning hos läkare, får göra en tillväxtkontroll för J, alltså ett nytt ultraljud och en mer grundlig undersökning med en hel del provtagning om en månad exakt. Eftersom Öystein jobbar och jag ogärna åker själv (har alla nerver på utsidan och gråter så fort jag blir nervös) så ska blivande farmor få hälsa på bebisen för första gången, som en liten julklap en dag för tidigt. Längtar efter att få se mitt lilla mirakel igen. 
 
Är så nyfiken på vilka ni är som tittar in här. 
Ni får gärna skriva några rader om er, eller länka till er blogg/instagram :)
2015, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Magbild, Mammablogg, Vecka för vecka, Vänta barn | |
#1 - - Natalina:

Natalina snart 28 år. Värmland och hittade din blogg via familjeliv. Följer dig på instagram också. Min blogg är www.Natalina.se och instagram Natalina.asker :) har bf 14 april och va på rul förra veckan :) kul att Följ din blogg!

Svar: Följer din blogg också :D Var helt bombsäker på att jag följde dig på insta också för jag vet att jag sett dig där, men inte då :P Gör det nu :) Är så kul att vi har bf så nära inpå varandra :D
Lisa Elisabeth

#2 - - Alexandra :

Alex här, har blivit en riktig stalker hehe. Men det är såå himla mysigt o läsa om det lilla miraklet <3 puss!

Svar: Haha åhhh sötis <3 Kom och stalka mig på plats i Åfjord också :D
Lisa Elisabeth

#3 - - Anonym:

Hejsan :)
Jag tittade in på din blogg efter att läst ditt inlägg i ett forum på familjeliv.
Jag är 23 år och är gravid med första barnet, är i v20 (19+0) och ska på RUL på fredag så längtar ska bli riktigt spännande :D
Just nu är vi beräknad 19/4 men vi får väl se vad RUL säger på fredag :)

Jag heter Dalkulla92 på familjeliv men har ingen blogg tyvärr :) men kul att följa dig iallafall :)

Svar: Åh spännande! Grattis till graviditeten :) Vi var beräknade till 18e april först men blev flyttade till 17e efter rul :) Kul att kunna följa dig på familjeliv iallafall, jag är inne där sååååå sällan men försöker iallafall läsa det som skrivs även om jag själv väldigt sällan skriver :)
Lisa Elisabeth

#4 - - Lisa :

Hej! Vet inte riktigt hur jag hamnade här men fastnade när jag såg att du också är gravid. Jag väntar mitt andra barn och är nu i vecka 22, beräknad 3 april:)

Svar: Vad kul :) Grattis till bebisen :)
Lisa Elisabeth

#5 - - Matilda:

Hej! Mathilda heter jag, är 26 år och ska precis börja försöka bli gravid med min man. Jag hittade din blogg genom att googla efter gravidbloggar!

Svar: Vad kul! Välkommen hit och stort lycka till :D
Lisa Elisabeth

#6 - - Paula:

Hittade din blogg genom att söka efter gravidbloggar. Är själv gravid och googlar runt på internet som en tok och älskar att läsa om graviditet. Har inte varit på ultraljud än så jag vet inte exakt datum men tror jag än i vecka 18 nu. Har bf i början av maj, så det är kul att vi ligger ganska lika. Har själv en blogg www.meavita.vimedbarn.se. Ha det bra!

Svar: Vad kul! Grattis till lilla miraklet :) Kul att kunna följa varandra vi bloggar när vi ligger så lika :D
Lisa Elisabeth

Upp