Matplatsen

En av mina favoritbloggar har i flera år varit matplatsen. Jag älskar matbloggar och just matplatsen är heeelt underbar. Har aldrig vågat laga något från hennes blogg, det ser och låter ganska avancerat ut. Även om jag anser mig vara bra på mat så är jag absolut inte kunnig och har mest tur. Dessutom så har jag ungefär åtta middagar som jag kör om och om igen. I söndags bestämde jag att den här veckan ska vi köra med veckomatsedel, vilket hittills har fungerat super. Öysteins challange är att gå en hel vecka utan grandiosa och min blev att prova nya recept. Självklart klickade jag in på matplatsen direkt och fastnade för en hel del. Igår blev det tacofiskgratäng som var helt otroligt god och idag blev det mozzarellabiffar. Kan inte ens sätta ord på hur goda dom var. Nu är vi mätta och glada och har intagit soffan för resten av kvällen. Måndagens middag var förra veckans God helg tillbud från Kiwi, örtmarinerat nötkött med skysås, också det jättegott!
2015, Norge | | Kommentera |

G A M E N I G H T

Arbetsdag 1/6 denna vecka avklarat och dagen gick otroligt fort. Känns som en evighet sedan jag hade heldag på Bygg & Bo, så det var kul att göra "comeback", haha. Planen för kvällen var egentligen att ta sig vidare på Donkey Kong, trots att jag är nintendonörd så måste jag säga att vissa banor är riktigt svåra, och vi har nog suttit fast i snart en månad, haha. Dock kunde vi inte låta bli att köpa spelet Murderd soul suspect till Ps4'an. Både jag och Öystein älskar mindgames, 100 doors till exempel. Vi fick för oss att det här spelet var något liknande, så ska bli spännande att se vad det är. 
 
 
Jag är egentligen inte mycket för playstationspel, det enda jag riktigt fastnade för var The last of us, tror dock inte att det nya håller i närheten av samma nivå som Last of us. Men tända ljus, filtar och choklad räddar det mesta även om spelet visar sig vara mindr bra. 
På tal om hur besatta vi är av spel som 100 doors. När vi var i Berlin så spelade vi ett sånt typ av spel, bara det att vi själva var huvudpersonerna. Vi bokade allt hemifrån med vägledning från tripadvisor. Escape games är superpopulärt i Berlin, men vi valde den som kort och gott hette The Room. Spelet vi spelade var Go West och det är absolut top 5 över mina reseminnen genom livet. Vi blev inlåsta i ett rum och hade en timma på oss att ta oss ut. Fantastiskt roligt, och irritrande, haha, men rekommenderar starkt den upplevelsen. 
 
 
Efteråt fick vi fota med rekvisita. Vårat spel utspelade sig 1986 och vi skulle rymma från Östberlin till väst. Love it!
 
 
2015, Resor | | Kommentera |

Nedräkning till sommaren

Klockan skulle ringa 07.00 idag, hade känt mig lycklig om jag fick sova så länge. Det är en Linköpingssituation här just nu, det blåser från alla håll samtidigt, slår i alla fönster och dörrar, sova var en omöjlighet i det oljudet. Har lite mindre än en timma innan jag ska köra till jobbet, känner att det blir en hel del kaffe idag. 
 
Kan inte låta bli att längta lite extra till sommaren, eller, bara mars är över så känner jag att vi är en bra bit på väg. Saknar fisketurer, sena kvällar vid vattnet, midnattssol och iskalla havsbad. Vet inte riktigt om jag orkar mera snö och vind nu, bara ge mig liiite sol.
 
 
2015, Norge | | Kommentera |
Upp