Vecka 22

Hälften bebis, hälften tacos, haha!
 
Som sagt, veckobyte på fredagar nu och vi har redan tagit oss till vecka 22. Jag tycker att tiden bara rinner iväg, det är ju inte längesen vi satt där i väntrummet i Linköping och skulle se vår bebis för första gången. Då var vi i vecka 11 och nu har redan 11 veckor till försvunnit, sjukt! 
 
Bebis är nu runt 19 cm lång från huvud till stjärt, startvikten den här veckan är ca 370 gram och slutvikten runt 450 gram. Jag känner tydligt av hand dygnsrytm, som är väldigt lik min egen tack och lov. Allt han gör känner jag numera av, sparkar, sprattel och hicka. Han har sparkat på pappa flera gånger och vi kan se honom på utsidan av magen. Ska bli spännande att se hur stor han är när vi gör ul om tre veckor, jag tror han är något över medel faktiskt. 
 
Jag mår fortfarande som jag gjort senaste veckorna. En del smärta i höftpartierna, speciellt nu när jag jobbat en del och rört mig hela dagarna. Jag är tacksam för att jag fortfarande slipper gå upp och kissa under nätterna, även om jag märker att det bara är en tidsfråga. Bebis har hittat urinblåsan och kan spaka till rätt hårt på den ibland, haha. Min dygnsrytm har blivit betydligt mycket skänare för mig själv, jag får sova ut varje morgon nu, så underbart att få vakna utvilad dom dagarna jag inte behöver sätta klockan.
Känner fortfarande power och längtan till förlossningen, starkare för varje dag. Den där tanken på att få min lilla, lilla son upp på bröstet efter att ha varit med om dom värsta timmarna i mitt liv är så sjukt peppande. Så otroligt mäktigt att få uppleva allt jag upplever nu!
2015, Gravid med aprilbebis | Aprilbebis, Bf 2016, Första barnet, Gravid, Gravidblogg, Gravidtankar, Magbild, Mammablogg, Vecka för vecka, Vänta barn | |
Upp