Skulle nästan kunna döda

Innan jag flyttade till Norge så hörde jag ofta från mina vänner i Oslo hur stor skillnad det är på maten. Köttfärsen är mald annorlunda, skinkan smakar äckligt och du har noll variation på bröd. Men det jag hörde mest om var den berömda "norska pizzan". En pizza på pizzeria är oftast riktigt dyrt här, så fryspizza är the big deal. Jag trodde verkligen inte att det skulle vara några problem, liksom, men behöver inte äta pizza så ofta, det räcker väl med att man gör det när man kommer hem. Och i början saknade jag det inte alls. Jag klagade över smaklös ost, idiotiska yoghurtförpackningar och ja, det där med dåligt brödutbud plågar mig fortfarande! Men ibland, ibland är det enda jag vill ha en riktig svensk pizza. Med tunn botten och fet ost, massa skinka och tonfisk, allt toppad med kebabsås. Krispiga kanter men näääästan lite saggy i mitten pga allt ostfett. Åhhhhh!!! 
 
Det närmsta jag kommer (läs enda gången jag får tonfisk på pizzan) är när vi gör egen. Så ikväll kör vi på det! Den gravida, hennes hormoner och cravings är nästan nöjda. Men jag önskar mig en tur till Sverige för pizzaätning i julklapp, haha!!
 
Vad har ni fellow preggos craving på? Har ni isittande samma craving eller varierar det?
 
 
(bild hittat via googling)
 
 
2015, Norge | |
#1 - - Ida Nilsson:

Maten är ju å himla viktig, helt sjukt! Samma när man är neråt i Europa tycker jag. Men svensk pizza är ju galet gott också.. Jag åt mycket clementiner och avokado som gravid :)

Svar: Ja den är verkligen det! Det blir en sååååå jobbig situation när man blir så extremt sugen på något man har noll chans i att få tag på. Åh, så gott! Får jag någon ihållande craving så håller jag tummarna för avokado! Haha
Lisa Elisabeth

#2 - - Natalina:

Ägg! Herregud nåt som hållt i sig haha. Sen apelsin också :)

Svar: Åh fy, jag som hatar ägg, hahah :P Jag har ju inte haft något som hållit i sig i mer än två veckor, möjligtvis frukostknäcken, har ätit exakt samma frulle varje dag, haha!
Lisa Elisabeth

#3 - - Zarah:

Har haft lite olika under graviditetens gång. Är i v24 och hittills har det varit halstabletter, gurka (kunde äta en om dagen i flera veckor), citrusfrukter, surt godis, kolsyrat vatten. Men inget ihållande, utan det har gått över efter ett par veckor innan nästa grej tagit vid :-)

Svar: Så har jag också haft det, kan äta ihjäl mig på något i en veckas tid och sen inte se åt det alls efter det :p
Lisa Elisabeth

#4 - - Emma:

Jag har precis hittat hit, och måste säga att du har en jättefin blogg! Är också gravid (dock i vecka 14 (13+5 idag) och tycker det är så inspirerande att läsa om andra gravida!
Är även jag gift med en norrman och har tidvis bott i Norge. Det jag saknade mest där var riktig ost och braoch varierat utbud i butikerna.
Cravings än så länge har varierat väldigt: en vecka var det sockerärtor, ett par veckor tomat, hade morot för någon vecka sedan och nu vet jag inte helt - det står ganska still känns det som. Tycker det här med hur smakerna förändras är väldigt spännande :)

Svar: Vad kul, välkommen hit :D Och grattis till graviditeten :) Åhh men eller hur, gud vad jag saknar stark ost! Haha! Var i Norge bodde du?
Mina cravings har också ändrats efter någon vecka eller två, men har en del saker som jag inte klarar av längre som jg älskade att äta innan. Sjukt hur ens favoriter helt plötsligt inte lockar alls längre
Lisa Elisabeth

Upp