Middagstips

Måste bara tipsa om en supergod och enkel vardagsmiddag. Jag älskar wallenbergare men min kära sambo är inte så glad i färsbiffar så det är väldigt sällan vi äter något liknande. Men idag fick jag äntligen tummen ur och testade receptet på Havets Wallenbergare som jag suttit på ett bra tag nu. Enklare än enklast och såååå gott!
 
 
400 gram tinad/färsk torsk
400 gram tinad/färsk lax
2 dl vispgrädde
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 tsk örtsalt
1 ägg
1 citron
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa fisken, kryddorna, ägget, grädden, saften från en halv citron och hälften av ströbrödet i en matberedare tills allt blivit en jämn färs. Forma biffar, jag gjorde stora biffar och det blev sju stycken. Täck biffarnas yta med strödbröd och stek i smör någon minut/sida eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Lägg över dom i en ugnsform och låt sedan gå klart i ugnen i 15 minuter. 
Supergoda ihop med potatismos men kokt/pressad potatis med lite brynt smöt i tillägg borde vara super det också! Skär upp resten av citronen så att den som vill kan pressa över lite extra. 
 
Det här går fort att laga, är sjukt mättande och blev populärt hos oss båda! Det går säker att få ner kalorierna genom att byta till matgrädde, men för en gång skull tänkte jag unna mig något gjort på riktig grädde, och det var värt det!
 
 
2015, Mat och recept | Husmanskost, Middag, Recept | |
Upp