Kyckling med italienska smaker

Mina dagar har den senaste tiden varit fyllda av så mycket jobb att det inte funnits tid för så mycket mer än sömn tillslut. Har varken haft tid att ordna ordentlig frukost eller middag vilket inte resulterat i någon blogginspo heller. Nu ser jag fram emor lugnare tider, en resa hem till Linköping och tid att vara social igen. Igår fick vi in både en fjälltur och en fisketur vilket kändes såååå skönt! Var verkligen inte upplagd för att traska upp för ett fjäll, men frisk luft och att få röra på sig gjorde så mycket för mitt humör.
 
Tänkte dela med mig av en ny favorit här hemma. Allt som går snabbt har varit okej middag på senaste tiden, och med den här gratängen är det verkligen inte mycket som behöver göras. Perfekt som både vardagsmat och festmat. Det går t.ex. att byta ut kycklingen mot fläskfilé eller annat kött. 
 
 
Du behöver:
 
  • 2 stora kycklingfiléer
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 100-200 gram babyspenat
  • färsk basilika
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 1 paket mozzarella
  • 2 klyftor vitlök
Sätt ugnen på 225 grader.

Börja med att putsa kycklingen och skära den i ganska grova bitar. Stek den sedan i lite olja, bara så att den får stekyta, krydda med svartpeppar och salt. Flytta sen över den till en ugnsform. 
Blanda ihop basilika (valfri mängd, jag använde ganska mycket, lite mer än en halv kruka säkert), spenat och soltorkade tomater i en bunke. Pressa ner vitlöken och bryt ner mozzarellan och blanda ordentligt. Lägg ut blandningen ihop med kycklingen i formen, blanda om lite. 
I samma bunke som du blandade "tillbehören" blandar du nu ihop grädden, fonden och balsamvinäger. Du kan också krydda gräddblandningen med mer vitlök, pepper eller örter om du vill, men jag tyckte inte att det behövdes. Häll grädden över kycklingblandningen och placera i mitten av ugnen. Det tar ca 20 minuter i ugnen, men det varierar efter hur assa stora/små bitar du skurit kycklingen i. 
 
Vi serverade med ris och en grön sallad. 
 
2015, Mat och recept | Fitfam, Fitfood, Glutenfri, Middag, Recept, Vardagsmat | | Kommentera |

Turist på hemmaplan

Jag har haft en superhärlig helg ihop med Sandra som körde upp hit från Linköping. Är så glad och tacksam över att jag har vänner som kör över 10h enkel väg för att hälsa på mig, det betyder sååå mycket! 
 
 
Jag är också glad över at hon tog med sig finväder från Sverige. Vi fick tid för sol och vin på altanen, en roadtrip på öar och fjäll och även en heldag med fiske. Åfjord visade sig verkligen från sin finaste sida för Sandra! Är dessutom sjukt nöjd att jag själv fick turista lite runt om i Åfjord. Stanna på ställen jag aldrig har tid att stanna på annars, hitta magiskt fina platser genom att bara svänga in på en random grusväg utan skylt. 
 
 
 
 
Tyvärr verkar det som att Sandra plockade med sig finvädret hem igen. Det har spöregnat hela dagen, så jag passade på att ta lite kontorsarbete innan mitt eftermiddagspass på Skoringen. Både imorgon och till helgen har vi halvt om halvt planerat in fjälltur så hoppas att solen hittar tillbaka igen. 
 
 
 
2015, Norge, Resor | Fiske, Fjälltur, Friluftsliv, Hike, Natur, Norge, Road trip, Sommar, Turist, Ut på tur, outfit, Åfjord | | Kommentera |
Upp