Äntligen ferie!

Som rubriken lyder så var det idag min tur att säga adjö till butiken för tre veckor framöver och gå på en efterlängtad ferie. Kände mig som ett barn dagen innan julafton, sista timmarna gick väldigt långsamt kan jag lova! Men nu väntar först en dag med 12 timmars resande (Gud vad jag saknar att bi en timma ifrån Skavsta) och sen är jag äntligen hemma i mitt älskade Zadar igen. Huset är städat och fint tills vi kommer hem, tillochmed nymålat, känns superbra! Ferien har firats in med god mat och mys framför Armageddon. Nu ska jag bara njuta av sista natten i min egen säng innan en vecka i våningsäng väntar.
Imorgon njuter jag av detta, solnedgång i hamnen. Kan inte beskriva med ord hur underbart det ska bli. Även m jag aldrig bott i Kroatien eller levt med deras normer och seder så känner jag väldigt tydligt att 50% av mig hör hemma där. Det finns en närhet inom familj och vänner som jag faktiskt sällan ser i Skandinavien. Det är också något med temperament, man märker klara släktband om man säger så. I det mest av mitt sätt art tänka så är jag nog så svensk man kan bli, men mitt blod är kroatiskt, och det ska bli så skönt att komma hem!
2014 | | Kommentera |

Vikafjæra

Söndag = ledig dag.
Just denna lediga dag har spenderats på stranden. Så skönt att äntligen komma ut till havet och få lite sol och bad. Nu var iochförsig vattnet så kallt att det bara blev ett dopp, men ändå. Härligt att ha så fina stränder så nära. Och ännu mer härligt att spendera dagen med Eirin och hennes barn, så välbehövligt att bara sola och snacka skit om allt och ingenting! Nu är jag redo att kötta de sista fem arbetsdagarna innan semestern!Fina, fina Norge! Naturen och vattnet gjorde gott för mig idag känner jag. För att inte tala om solen, nu tror jag inte att jag är blekaste i Åfjord längre, haha!
2014 | | Kommentera |

Nedräkningen kan börja

Nu är det bara en vecka kvar tills mm semester börjar, som jag längtat efter det här! Lördag nästa vecka jobbar jag sista dagen och på söndagen startar resan. Först båten till Trondheim, sen tar vi oss till Zadar via Oslo. Ska bli så skönt att spendera sex dagar i solen med Ø. Är också väldigt spänd över att han ska träffa min familj där nere för första gången. Den svenska familjen tar vi ju i omgångar, men i Zadar slussas man verkligen in ihop med alla på en gång. Han är så nervös stackarn. Efter veckan i solen går flyget direkt mot Skavsta, sen mot Linköping. Ska bli så härligt att få komma hem igen, kan inte greppa om att det är så snart. Har inte varit hemma sen i februari, så det är på tiden nu. Dock känns tre veckor semester för kort just nu. Efter fisketuren häromdagen känner jag att jag faktiskt är lite ledsen över att inte få spendera fler lediga sommarkvällar i Åfjord, underbart vackra ställe2014 | | Kommentera |
Upp